Woede in Tweede Kamer om slooppremie jongeren 

10 januari 2018 - 12:35

In de Tweede Kamer is vol ongeloof gereageerd op het besluit van wethouder Jeroen Brouwer (Wijk bij Duurstede) om jongeren financieel te compenseren naar aanleiding van gereduceerd sloopgedrag voorafgaand en tijdens de afgelopen jaarwisseling.

Zoals u weet mogen jongeren uit die stad 8.440 euro gemeentegeld besteden aan voorzieningen of activiteiten, omdat tijdens oud en nieuw 'slechts' twee afvalbakken, twee hondenpoepbakken, een hek en zeven verkeersborden gesneuveld zijn.

De wereld op zijn kop en dat vinden sommige partijen in de Tweede Kamer ook. De VVD en PVV vallen van verbazing bijna uit hun stoel. "De enige 'bonus' die jongeren verdienen, is dat ze de gesloopte afvalbakken en verkeersborden zelf herstellen", aldus VVD-Kamerlid Arno Rutte. Gidi Markuszower (PVV) noemt de maatregel zelfs "van lotje getikt".

Alleen de christenen van het CDA ziet wel wat in de plannen, meldt De Telegraaf. "De opvoeding van mijn kinderen leerde me: de kracht van belonen is sterker dan straf", zegt Kamerlid Chris van Dam.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie