Woede over ‘extreem lage’ straf dood Sanda Dia (20): ‘Dat is zakgeld’

Woede over ‘extreem lage’ straf dood Sanda Dia (20): ‘Dat is zakgeld’ 

08 juni 2023 - 13:15

In Nederland en België heerst een enorme boosheid over de extreem lage straf na de dood van de Belgische Sanda Dia (20). De studenten leek het een leuke ontgroening om hem twee goudvissen te laten inslikken, visolie te laten drinken en hem een gat te laten graven waar hij in ijskoud water moest zitten. Er werd ook continue over hem heen geplast. Demonstranten zijn de straat op gegaan om hun onvrede te uiten over de lage straf, zij vinden dat er geen gerechtigheid is voor Sanda: “Dat slaat helemaal nergens op”.

De straf die de studenten krijgen is 300 uur taakstraf en een geldboete van 400 euro. Veel mensen vinden dit echt belachelijk: “Een beetje 400 euro boete terwijl ze hartstikke rijke ouders hebben. Dat is niks, dat is zakgeld”. Advocaat Peter Schouten vindt dat de straffen gepast zijn: “Er is geen sprake van dood door het toedienen van schadelijke stoffen, dan zou een veel zwaardere veroordeling hebben opgeleverd”. Volgens hem konden ze helemaal niet weten dat het drinken van visolie kon leiden tot de dood omdat er op de bidon stond dat het goede vitaminen waren.

De taakstraf en de geldboete zijn niet alleen voor vernedering en mishandelingen die de dood als gevolg hadden. Er zit ook een straf in voor dierenmishandeling. Iemand twee goudvissen laten inslikken en pap maken van een muis door deze in een blender te stoppen is natuurlijk echt bizar. De advocaat vindt dat er sprake is van trial by media. Door de enorme media-aandacht vindt iedereen er iets van en wordt er zelfs gesproken van racisme en klassenjustitie. Maar hier is volgens de advocaat geen sprake van.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml