Woeste horeca 020 morgen bijeen om Wallen-aanpak Halsema

Woeste horeca 020 morgen bijeen om Wallen-aanpak Halsema 

03 mei 2022 - 15:01

Femke Halsema. De burgermoeder van Amsterdam doet er alles aan om Amsterdam minder Amsterdams te maken. Zo ook met maatregelen om de zogenaamde 'drukte' en 'overlast' in het Wallengebied te beteugelen: weg met de terrassen, een uitbreiding van een alcoholverbod, vervroegde sluitingstijden, meer crowdmanagement met afsluiting van het gebied en meer maatregelen tegen straatdealen.

Kortom, mooi k*t wanneer u horecaondernemer in Amsterdam bent en dacht dat de ergste ellende na corona wel gehad te hebben. De horeca is dan ook woest: "Er zijn ondernemers die zo boos en teleurgesteld zijn dat ze willen procederen", aldus een woordvoerster van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Ze noemt de maatregelen die "naar schatting zo'n vijftig horecaondernemers" treffen in het gebied (een groot deel van de Burgerwallen-Oude Zijde en de gehele Nieuwmarkt) "vreemd". "Dat er nu weer meer mensen zijn in dat gebied komt niet uit de lucht vallen, dat kon je verwachten. Verder zien we geen relatie tussen de drukte en de terrassen, omdat mensen daar gewoon rustig zitten en wat drinken."

Zij stelt verder dat ondernemers hebben geïnvesteerd in extra meubilair en personeel en dat ze hiervan niet de dupe mogen worden. "Verder is het daar ook vaak erg rustig, bijvoorbeeld op zaterdagochtend of doordeweekse dagen. Eventuele maatregelen zou je in een beperkt gebied moeten treffen en bijvoorbeeld vanaf 20.00 uur."

Volgens de KHN heeft Halsema ondernemers gevraagd mee te denken over mogelijke alternatieve maatregelen. "De vraag is wel of de ondernemers er nog vertrouwen in hebben en of die ruimte er wel is. De kaders zijn immers zonder enige afstemming al zo duidelijk gesteld dat dat weinig hoopvol is. Dat zijn onder meer vragen die woensdag op tafel liggen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml