Woestijnpolitie zoekt ongehoorzame vrouw, want minirok 

18 juli 2017 - 10:45

Vrouwen in Saudi-Arabië hebben het zwaar, heel zwaar. Zo onderdrukt het land nog immer vrouwen, dat valt alleen al af te leiden uit het feit dat het vrouwelijk geslacht wettelijk gezien op de tweede plaats staat. Do we need to say more?

Wanneer je dus een vrouw bent en in een dergelijk land gevangen zit  leeft kun je dus maar beter naar de pijpen dansen van je neef  echtgenoot. Leven in Saudi-Arabië betekent voor vrouwen dus ook dat over straat lopen alleen is toegestaan in volledig gewaad. Daar hoort natuurlijk ook een mooi gekleurd hoofddoekje bij, al is dat een 'vrije keuze'. Sure.

Nu is er onlangs beeldmateriaal opgedoken van een vrouw die volledig schijt aan het middeleeuwse beleid van de Arabieren heeft. Zo is zij op Snapchat-beelden te zien terwijl zij het in haar botte hersens heeft gehaald haar gewaad (die dag) in de kast te laten hangen. In korte rok en topje wandelt zij kalmpjes door de smalle straatjes van het plaatsje Ushaiger. 

De 'weerzinwekkende' beelden zijn de Saudische religieuze politie inmiddels ook onder ogen gekomen met een ware klopjacht als gevolg. De meeste inwoners van het 'moderne' land zijn van mening dat de vrouw hard gestenigd  gestraft moet worden voor haar ongehoorzaamheid. Toch is er ook een enkeling opgedoken die op Twitter haar mening durft te uiten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie