Woke-beweging, maak eens wat vaker een grapje!

Woke-beweging, maak eens wat vaker een grapje! 

15 augustus 2022 - 10:41

De befaamde Nederlandse auteur Özcan Akyol meldde in een van z’n vele, populaire geschriften dat hij iemand kende, en die heeft een kind van acht, en in de schoolklas van dat kind zijn er ongeveer tien andere achtjarige kinderen die van plan zijn om zo snel mogelijk van geslacht te veranderen. Daar kwamen vele reacties op, waarbij adepten van woke Akyol beschuldigden van stemmingmakerij, opruiïng, en leugens. Een van hen zei dat de kinderen in die klas niet meteen van gender willen veranderen, maar zich gewoon bezighouden met nadenken over het fenomeen van de geslachtsverandering.

Hoe dan ook waren er ontelbaren die het bericht van Akyol au sérieux namen, en de woke-beweging de schuld gaven van uitspattingen op het gebied van gender, sekse, persoonlijkheid, mannelijkheid, vrouwelijkheid, afwijkingen, zichzelf kunnen blijven op een onverantwoorde manier, twijfels over alles en nog wat, en het verdwijnen van de eeuwenoude verschillen tussen penis en kut, tussen behaarde borst en twee tieten, en tussen echte jongens en ware meisjes. De Vlaamse schrijfster Delphine Lecompte deed een duit in het zakje door in De Volkskrant op te merken dat woke vele grenzen overschrijdt, door het bos de bomen niet meer ziet, het kind met het badwater weggooit, het klokje niet laat tikken zoals het thuis tikt, en liever tien vogels in de lucht heeft dan één in de hand.

Hoe dan ook is het zo dat er steeds meer te doen is rond alles wat met woke te maken heeft, en dan met name over seksisme en antiseksisme, twee fenomenen waarover vroeger nauwelijk een ernstig woord gesproken werd, maar die nu dagelijks de voorpagina van de kranten halen. Vele van m’n tienduizenden fans vragen zich inmiddels af: ‘Hoe denkt u erover, meneer Brusselmans?’ Nou, zoals altijd denk ik er zeer gefundeerd, verstandig, en tweezijdig over. Enerzijds redeneer ik: dat hele woke kan eindelijk ‘ns definitief m’n kloten kussen, met z’n halsstarrigheid, z’n saaiheid, z’n humorloosheid, z’n geschreeuw van loze kreten, en z’n verzinnen van debiele lettercombinaties zoals lbhtqp, al schrijf ik deze combinatie thans misschien niet helemaal juist op, en dat heeft net de debiliteit ervan als oorzaak. Maar dan zet ik weer een andere pet op, en redeneer ik: woke is de belangrijkste beweging sinds de dolle mina’s, de hashtag MeToo, en de roep om gelijkheid tussen de rassen in alle lagen van de bevolking. Het is dank zij woke, zo moet ik constateren, dat Eelco, de zoon van m’n buren Fons en Marianne, zich heeft kunnen ontpoppen tot Liesbet, want dat vond Eelco om de een of andere reden een lekkerbekkende naam.

Kortom, Eelco was wel degelijk vroeger een jongen maar tegenwoordig een heus meisje. Dankzij het succes van woke had hij het allicht nooit aangedurfd om z’n pik te laten afhakken en een vagina tussen z’n benen te laten installeren. Overigens vroeg Liesbet laatst nog aan mij of ik haar vagina ‘ns wilde bekijken om er een oordeel over te vellen, maar ik zei: ‘Ach, Liesbet, ik heb van de week al twaalf keer de vagina van m’n vriendin bekeken, dat is voorlopig wel voldoende.’ Waarom was ik bang om Liesbets vagina te zien? Misschien omdat ik zou denken: shit, die poes lijkt nog steeds op een zwans! Wat ik echter wil zeggen is dat ik verschillende gedachten heb over alles wat met woke te maken heeft, maar ik wil de beweging toch aanraden om wat meer luchtigheid, grapjes, en leukigheidjes toe te voegen aan z’n oeuvre. De boog moet niet altijd gespannen staan, ook niet in de overtuigingen van gelijkzoekers, doordrammers, en zuurpruimen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.