Woke of niet woke

Woke of niet woke 

27 juli 2020 - 13:14

Ben ik woke? Natuurlijk ben ik dat, ik was het al in de jaren zeventig, hoewel de term woke pas tot het taalgebruik ging behoren vanaf 2016. De betekenis van woke is simpel, het betekent dat je wakker bent, en alert voor maatschappelijke problemen, tendenzen, evoluties, veranderingen, en polarisaties. Woke is een term die wortelt in het linkse kamp. Er zullen weinige rechtse klootzakken zijn die beweren dat ze woke zijn, behalve als ze woke hun eigen betekenis gaan geven: wakker zijn voor het op verkeerde manieren wakker zijn van linkse pipo’s, vooral jongeren.

Het is weer hetzelfde liedje: de ene is woke voor dit en de andere is woke voor dat. Dit betekent dat de term woke eigenlijk al meteen weer afgeschaft kan worden, omdat hij niet per definitie kan worden vastgeankerd. Maar tot hij in de prullenmand geraakt, wil ik er best gebruik van maken, en geef ik dus inderdaad toe dat ik woke ben, met open ogen de maatschappij op de voet volg, en me verdiep in wat er gebeurt, wie deze gebeurtenissen in gang zet, wie ze juist of verkeerd interpreteert, en wie beter z’n gore bek zou dichthouden, in plaats van zinloze slogans te schreeuwen vanop wankele barricaden.

Ik hou niet van schreeuwers, meestal hebben ze het verstand en het inzicht van een paraplubak, weten ze totaal niet waar ze het over hebben, en bauwen ze zogenaamde leiders na, die alleen voorop lopen omdat het etaleren van een machtspositie moet vergoeden dat ze gefrustreerd, talentloos, dertienderangs, en geestelijk onvolgroeid zijn. Zij zijn degenen die het ook altijd hebben over vrijheid van meningsuiting. De historische uitspraak ‘De enige goeie Indiaan is een dode Indiaan’ is hen op het lijf geschreven, en met gemak zouden ze Indiaan vervangen door neger, jood, allochtoon, homoseksueel of pakweg dwerg, invalide, of profiteur van de welvaartssamenleving.

Dit soort voorgangers en hun volgers zijn achterlijke fascisten, en we moeten ze met vuur en vlam bestrijden. Ze oordelen dat Black Lives Matter een genootschap is dat alle zwarten ertoe wil aanzetten om de zogenaamde witte hegemonie te doorbreken, terwijl Black Lives Matter louter wil bereiken dat de ene mens niet wordt onderdrukt door de andere mens, dat de huid van de ene mens compleet gelijk is aan de huid van de andere mens, en dat jij als mens niet meer of minder waard bent dan ik als mens.

Vrijheid van meningsuiting is prima zolang met die meningsuiting geen reet rekening wordt gehouden. Roep maar rond dat Hitler de treinen op tijd liet rijden, en aanvaard maar dat luid hoongelach je deel zal zijn. Roep maar rond dat het houden van slaven in vorige eeuwen een onderdeel is van onze cultuur, en aanvaard maar dat ondertussen alle standbeelden en afbeeldingen van de slavendrijvers in het vuur belanden. Roep maar rond dat Geert Wilders en Thierry Baudet durven zeggen wat iedereen denkt, en aanvaard maar dat deze twee typetjes carnavalsfiguren zijn die nooit in hun carrière één zinnige beleidsdaad zullen doordrukken.

Ik ben dus woke en links, maar in wezen ben ik, meer nog dan woke en links, een ouwe zak die weet dat woke en links en woke en rechts en woke en de tieten van tante Sonja geen enkele invloed hebben op de onzinnigheid van de wereld, de nutteloosheid van degenen die erop rondlopen, en de zekerheid dat alles al een miljoen keer is gebeurd en nog een miljoen keer zal gebeuren met als resultaat dat ooit, over niet zó lang, de hele overbodige aarde zal exploderen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.