Woke politie wil meer diversiteit, start wervingscampagne

Woke politie wil meer diversiteit, start wervingscampagne 

13 april 2022 - 11:33

Alle reaguurders behalve de witte hetero mannen opgelet: jullie maken extra kans op een baantje bij de politie. De sterke arm der wet wil diverser worden en om dat te bereiken is het de campagne 'Alles wat je in je hebt' gestart.

De campagne is onder meer te zien in sportscholen en op sociale media. "We hebben die verschillende achtergronden keihard nodig. In de wijk en in het contact met burgers, neem je als agent jezelf mee", aldus de portefeuillehouder diversiteit (ja...) bij de politie, ene Martin Sitalsing.

Toch is het nou ook weer niet zo dat de politie een witte heteromannen-bolwerk is. Zo nam het aantal medewerkers met een migratieachtergrond afgelopen jaar toe, bleek eerder uit cijfers. "Om effectief ons werk te kunnen doen, moeten we als politie herkenbaar en benaderbaar zijn. We maken gebruik van elkaars verschillen en kwaliteiten. Diversiteit is daarom voor ons geen modegril, maar pure noodzaak", zegt Sitalsing.

Toch ervaren veel mensen nog een drempel om bij de politie aan de slag te gaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om dat te veranderen vertelt de wervingscampagne het persoonlijke verhaal van zes agenten met een diverse culturele en sociale achtergrond, geaardheid, sekse, leeftijd en levens- en werkervaring. Kortom, helemaal woke, die politie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml