Woke wordt in your face gedramd

Woke wordt in your face gedramd 

28 mei 2022 - 11:25

Het is een variant op het diskriminasssiiiii gedoe: woke. Ik kan er niets mee. Ik wil er niets mee en doe er niets mee – behalve dan dat het de hele tijd in my face gedramd wordt. Groepen mensen die menen uitgesloten te worden, spelen oorlog met woorden. Toegegeven, het is wat veiliger dan wat Putin doet maar het blijft oorlog. Nog even en het is verboden om te zeggen dat ik een vrouw ben maar moet ik mij identificeren als een ‘niet-man’ – wat binnenkort ook niet meer klopt aangezien het woord ‘man’ binnenkort ook verboten is.

Heus, ik ben team jongeren maar jongens toch, meisjes ook – pick your battles! Alsof het klimaatgedram nog niet genoeg is, janken mannen om het woord baarmoeder (je mag de mijne hebben btw, oud maar ongebruikt) en zijn vrouwen wederom iets wat in een hokje weggestopt moet worden. Burka eromheen, wég is het probleem.

Not.

Mannen met nagellak, in een tutu of de idiote creaties die op Franse catwalks verschijnen en bij straffe van een heropvoedingskamp met bewonderende kreten verwelkomd moeten worden: ga je goddelijke gang. Trouwens, dat God een vrouw is, was ooit revolutionair maar welke letter van het alfabet is God inmiddels? Als atheïst kan ik ook dat niet bijhouden en interesseert het me geen flikker – mag ik dat zeggen? Ik weet het niet meer. Inmiddels worden columnisten gecanceld omdat ze kunnen schrijven en vervangen door wezens (man/ vrouw/ alfabet) die anders zijn dan doorsnee. Anders is goed, schrijver dezes is totaal anders maar moet je je daarop voorstaan? Wil je werkelijk vrijwillig in het hokje ‘anders’ springen, is het zó fokking noodzakelijk om in een hokje te springen – alles om de eenzaamheid tegen te gaan? Hokjes zijn zo oncomfortabel, met al die anderen en hun meninkjes en veroordelende blikken, heus kinders, jongens en meisjes en die van het alfabet ook, blijf weg van de hokjes. Wees geen Turk, of Mocro of moslim die er alles aan doet om zichzelf buiten de maatschappij te stellen.

What happened to ‘blend in’? Ga op in de massa? In de creatieve beroepen vonden de gekkies zich van oudsher, was de acceptatie een non-issue. Geloof me, op mijn 32ste was de eerste die mij niet raar vond, serieus de eerste, Theo van Gogh. Ik weet wat het is om anders te zijn maar zoals Femke Halsema, ja die burgemeester van Amsterdam, me ooit zei en waar ze echt gelijk in had: ‘de anderen zien wel dat je een vrouw ben en ze zien ook al je andere tekortkomingen. Waarom zou je het daar zelf ook nog ‘ns over hebben?’. Als je je ‘tekortkomingen’ negeert, is de acceptatie zoveel makkelijker.

Vrouw zijn is geen tekortkoming, man zijn ook niet. In het verkeerde lichaam geboren worden, kan tegenwoordig zonder schaamte opgelost worden – hoe vet is dat. Met wie je wel of niet je bed, badkamer en wc deelt, is nog nooit een issue geweest in Nederland. De bewustwording bij alles wat ‘normaal’ is: man blank hetero – maak het niet moeilijker dan het is, dat anderen óók acceptabel zijn, inhoud brengen en toevoegen, is pure winst. Dus hou op met drammen, gooi het kind niet met het badwater weg. Wees jezelf, pak de kansen die deze tijd biedt en doe een ander niet wat gij niet wilt dat u geschiedt (dat betekent: gedraag je). En boycot de Volkskrant, een medium dat nog niet door heeft geen bestaansrecht meer te hebben in deze tijd. Wie een columnist die kan schrijven cancelt voor woke terreur die zich in het hoofd moraal en ruggengraat nestelt, verdient de geeuwhonger.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.