‘Wolf of Damrak’ konkelde met Mexicaanse mafia
Binnenland

‘Wolf of Damrak’ konkelde met Mexicaanse mafia.

Het Nederlandse equivalent van de Wolf of Wallstreet, Florian van L., sloeg volgens justitie de handen ineen met de beruchte, criminele organisatie van Raul Castro Flores – en die is dan weer geen onbekende van drugsbaron ‘El Chapo’.

De zakenpartners hadden in november 2015 het plan om een ‘proefzending’ van 80 kilo cocaïne naar Nederland te sturen, meldt de Telegraaf. Amerikaanse opsporingsautoriteiten staken daar een stokje voor, maar brachten tegelijkertijd ook een interessant stukje informatie naar boven: één van de betrokken bedrijven was de firma Handelsmaatschappij Groenendael uit Heemstede, die op naam stond van een – eveneens verdachte – zakenpartner van Florian.

"Herkenbaar he?"
Florian werkte onder andere voor Merrill Lynch, het bedrijf dat u misschien nog kent uit de populaire Amerikaanse film Wolf of Wallstreet. Hij en zijn ‘klasje’ verdienden daar een leuk zakcentje mee. “Elk succes vierden we met elkaar. Keihard. Dan charterden we een vliegtuig en gingen we met wat danseresjes naar een tropisch eiland. Mijn vrouw stootte me tijdens die film ook herhaaldelijk aan van: herkenbaar he?”

Alle artikelen geladen. Overzicht →