Woonbond: Pleur op met je 'aanpak' scheefhuurders 

26 september 2018 - 12:11

De Woonbond - de organisatie die voor huurders opkomt - is not amused van de aangekondigde plannen van het kabinet om 'scheefhuurders' aan te pakken.

Want natuurlijk is het asociaal als mensen die een veelvoud van de norm voor sociale huur verdienen gewoon blijven zitten waar ze zitten en zo het pand 'bezet' houden voor zij die dat écht nodig hebben, maar verreweg de meeste mensen die zulke panden huren en 'teveel' verdienen hebben slechts een bescheiden middeninkomen en vallen dan dus tussen wal en schip (want particuliere sector = duur).

"Een huis in de vrije huursector of een koopwoning voor veel van deze huishoudens niet te betalen. Het is absurd deze mensen hun betaalbare huurwoning uit te jagen", aldus directeur Paulus Jansen. 

De Woonbond vindt dat politici de hand in eigen boezem zouden moeten steken. "Vanuit politiek Den Haag is er van alles gedaan om de sociale huursector te verkleinen. Het slaat nergens op om dan huurders met een bescheiden middeninkomen de schuld te geven van lange wachtlijsten. Den Haag zou zich moeten buigen over de dure scheefheid, het aantal huurders dat in een te dure sociale huurwoning woont."

Oppositie is ook niet blij

Ook de oppositie in de Tweede Kamer kan het plan niet waarderen. "De huren stijgen naar een onbetaalbaar niveau'', aldus PVV-Kamerlid Alexander Kops. Hij vindt dat het kabinet eerst het woningtekort maart eens moet oplossen. "Zeker zijn van een betaalbare woning betekent niet de huur opjagen van mensen zonder woonalternatief", stelt PvdA-leider Lodewijk Asscher.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie