Woonstichting: sorry, wij discrimineerden
Binnenland

Woonstichting: sorry, wij discrimineerden.

Tja, is het wel zo handig om hiermee naar buiten te komen? Uit eigen onderzoek nota bene blijkt dat woningstichting De Voorzorg in het Limburgse Hoensbroek jarenlang kandidaat-huurders geweerd heeft als het ras, seksuele geaardheid of zelfs lichaamsgeur niet in de smaak viel.

En dit is nog niet alles. Bij intakegesprekken verzamelde De Voorzorg tot vorig jaar ook informatie over gezondheid, ex-partners, medicijngebruik, strafrechtelijk verleden, religie en levensovertuiging van de kandidaat-huurders.

Kortom, zij werden helemaal binnenstebuiten gekeerd onder leiding van het toenmalige bestuur. "Dit tart elk voorstellingsvermogen", laten de huidige directeur Sjraar Canjels en de raad van commissarissen in het rapport weten.

Inmiddels is er een nieuw bestuur en heeft De Voorzorg na overleg met de eigen advocaat het Openbaar Ministerie over de praktijken geïnformeerd, maar die ziet geen aanleiding om tot vervolging over te gaan. Tenslotte is het toenmalige bestuur foetsie en werd vorig jaar een verbeterplan opgesteld, meldt De Limburger.

Alle artikelen geladen. Overzicht →