Wordt FvD weggepest van het politieke schoolplein?

Wordt FvD weggepest van het politieke schoolplein? 

28 juni 2023 - 10:59

Wat een rommeltje is het toch ook hè in Den Haag? Het lijkt wel een schoolplein waar een paar gemene kindjes andere kindjes aan het wegpesten zijn. Een andere bewoording kun je het toch eigenlijk niet geven. En deze keer is Thierry Baudet weer eens het gepeste kindje. De deugende meerderheid probeert een democratisch gekozen partij, Forum voor Democratie te verbieden.

Onze politiek heeft afgelopen jaren flink gewankeld door het vrolijk handelen van Mark Rutte, denk aan de toeslagenaffaire, het Groningen-schandaal, de asielcrisis en ga zo nog maar een halfuurtje door. Dat vormt allemaal geen gevaar voor de democratie, maar de woorden van Baudet wel. Die zijn namelijk levensgevaarlijk: “Zij vinden onze kritiek op het beleid bedreigend. Zij vinden het heel erg vervelend dat iemand hun feestje verstoort”, aldus Baudet.

Wybren van Haga was ooit een fanatiek aanhanger van Forum voor Democratie maar besloot zijn eigen partij, BvNL, op te richten: “Dat kwam omdat ik het niet eens was met de maner van politiek bedrijven en dat ging over: ga je ophef creëren of niet. Nou ik doe dat niet, dat is een persoonlijke keuze. Maar je gaat nooit een partij die dat op die manier probeert te doen verbieden. Dit is dus ondermijnend voor de democratie. Iedereen moet kunnen zeggen wat ie wil en de grens wordt beperkt door het strafrecht”. Je zou het niet zeggen maar zelfs Wybren is het met Thierry eens.

Gelukkig is daar ook nog Sophie Hermans, Kamerlid van de VVD om hand in eigen boezem te steken. Het is natuurlijk makkelijk om FvD de schuld te geven van je eigen wanpresteren en het aanhoudende dalende vertrouwen in de politiek: “Er zijn in de afgelopen jaren dingen gebeurd die die relatie onder druk hebben gezet en daar voel ik mij ook verantwoordelijk voor om daaraan te werken om dat te verbeteren”. Nou Sophie, in actie zouden we zeggen. En stop met het pesten van andere kindjes!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml