Wordt u straks vervangen door AI?

Wordt u straks vervangen door AI? 

29 juni 2023 - 13:55

Kent u de filmpjes nog waarin iedereen stellig beweerde nooit een mobiele telefoon te willen? Nou dat is nu weer aan de gang. Wat de boer niet kent, dat vreet ie nie. Op dit moment zijn we in de ban van artificial intelligence (AI), voor iedereen die geen Engels kan: kunstmatige intelligentie. Tegenhouden heeft geen zin: “Het probleem met nieuwe technologie is, het gaat toch gebeuren”. Je kan dan maar beter voorbereid zijn.

Trendwatcher Vincent Evers is enthousiast over deze nieuwe technologie: “Degene die er enthousiast mee zijn die zeggen: ‘Het is ongeveer twee keer zo productief voor mij dus ik heb er heel veel plezier van’”. De jonge generatie heeft het al ontdekt, maar de rest van Nederland blijft nog een beetje angstig achter.

Maurice de Hond is ook van alle markten thuis want hij voorspelde de opkomst van AI al in 1995: “Het is niet zo dat je wordt vervangen door AI maar je wordt vervangen door iemand die AI goed gebruikt”. Hij denkt niet dat de komst van AI automatisch betekent dat er banen verdwijnen. Al denkt 24 procent van de mensen die AI gebruiken wel dat het hun baan gaat vervangen. Geef je baas dan nog maar snel een leuk complimentje want voor u het weet bent u vervangen door de technologie. “Elke keer als er nieuwe technologieën komen heb je dit soort uitspraken: dat het slecht is, nadelen, enz. En ja er zitten bij elke nieuwe technologische ontwikkelingen ook gevaren”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml