Worstelaars klagen WWE aan wegens hersenletsel
Sport

Worstelaars klagen WWE aan wegens hersenletsel.

Worstelorganisatie World Wrestling Entertainment Inc. is aangeklaagd door meer dan vijftig voormalige worstelmannen en -vrouwen. Het gezelschap daagt de organisatie vanwege hersenschade die ze aan de sport hebben overgehouden.

De aanklacht is onder meer afkomstig van Jimmy 'Superfly' Snuka, Joseph 'Road Warrior Animal; Laurinaitis en Paul 'Mr. Wonderful' Orndorff. Laurinaitis zou cognitieve problemen hebben, waaronder hoofdpijn, duizeligheid en geheugenverlies. Snuka en Orndorff zeggen ook last te hebben van verwardheid, despressie en stemmingswisselingen, aldus The Guardian.

Pijnpunt in de zaak is het feit dat de WWE de worstelaars boekte als zelfstandigen, in plaats van als werknemers. Daardoor hoefde de organisatie ook geen werkgeversverantwoordelijkheid te dragen. Ook zou de WWE de risico's op breinletsel bewust verzwijgen.

Winst boven veiligheid 

"WWE heeft haar winst boven de gezondheid, veiligheid en financiële zekerheid van de worstelaars geplaatst", luidt de aanklacht. De sporters konden geen beroep doen op hulp bij de behandelingen van lichamelijke en geestelijke verwondingen. 

De eisers zijn uit op compensatiegeld, op strafmaatregelen voor de organisatie en een betere medische controles in de toekomst. De WWE laat via een verklaring weten de rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien. In het verleden wist de club al meermaals een zaak om het verzwijgen van letselrisico's voor zichzelf tot een goed einde te brengen.

Hierrrrr wat ellendige WWE-momenten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →