WTF? Arnoud v. Doorn werd verdacht van 'voorbereiden moordpoging Rutte'

WTF? Arnoud v. Doorn werd verdacht van 'voorbereiden moordpoging Rutte'  

28 september 2021 - 12:49

Zoals u weet wordt demissionair premier Mark Rutte momenteel extra beveiligd omdat zijn leven gevaar zou lopen en nu blijkt dat afgelopen zondag niemand minder dan het Haagse raadslid Arnoud van Doorn daarvan verdacht werd.

Echter, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid werd gisteren na een nachtje cel alweer vrijgelaten: hij bleek in Den Haag een wandelingetje te hebben gemaakt in de buurt waar Rutte op dat moment ook was. De beveiligers van de premier vonden dat Van Doorn zich 'verdacht gedroeg' en vatte hem in de kraag.

"Volgens zijn advocaat Anis Boumanjal is de aanhouding van Van Doorn een voorbeeld van ‘een doorgeschoten kramp’. “Dit is het voorbeeld van regeren vanuit angst. De wetten die gelden voor het aanhouden van burgers worden dan, zo geeft deze zaak aan, niet voldoende serieus genomen. Er was geen redelijk vermoeden van schuld en om die reden had men mijn cliënt niet mogen aanhouden",  meldt het Parool.

Wij vinden het maar een vreemd verhaal allemaal: wat u ook vindt van deze tot de islam bekeerde ex-PVV'er, het is toch wel raar dat een gewone burger (want dat is hij) opgepakt wordt omdat hij toevallig in de buurt van Rutte was. Maar waarom wordt hij dan toch een nachtje vastgehouden, of is er meer aan de hand? Vragen, vragen...

Het OM meldt in elk geval dat het onderzoek nog loopt:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml