WTF: 'Chinese stad test vissen op corona'

WTF: 'Chinese stad test vissen op corona' 

19 augustus 2022 - 13:12

Dan even over corona. De zomerpiek in Nederland is inmiddels al een tijdje op zijn retour, maar in het gezellige China - bakermat van Covid - doen ze nog steeds alles om het virus buiten de deur te houden.

"In de haven Xiamen van het zuidoostelijke district Jimei worden zelfs vissen getest op het virus. Mensen dachten eerst dat het een grap was, maar een gezondheidsfunctionaris bevestigde vrijdag dat het echt gebeurt", meldt NU.nl.

Volgens de Grote Communistische Partij van China is dat immers noodzakelijk om corona buiten de deur te houden. Dat houdt in dat alle zeedieren die worden gevangen om als eten te dienen, moeten worden getest op corona. Naast vissen worden ook onder meer krabben en garnalen getest. En (misschien wel zinvol): de vissers zelf worden ook gecontroleerd.

De Chinezen hebben er sowieso een handje van om niet alleen de eigen bevolking, maar ook dieren dieren te testen op corona. Eerder werden onder andere kippen, honden, katten en nijlpaarden getest. Maar toch, vissen... Op sociale media leidt het al tot de nodige grappen:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml