WTF: 'Het gaat SNEEUWEN!'

WTF: 'Het gaat SNEEUWEN!' 

30 maart 2022 - 11:25

Dames en heren: het gaat sneeuwen! Afgelopen weekend liepen wij nog te zweten in t-shirt en korte broek maar de komende dagen kan het flink wit worden in Nederland. 

Een beetje zoals in februari vorig jaar, met sneeuwstorm Darcy. Heeft allemaal met het volgende te maken: er is momenteel zeer koude lucht onderweg naar ons landje, die veel neerslag met zich meebrengt en ons komende nacht bereikt. Dan valt al de eerste regen en natte sneeuw. Morgen wordt het dan met 3 graden een gure dag; het gaat dan in het oosten en zuidoosten regenen en in het westen, midden en noorden sneeuwen. Later op de dag kan het zelfs overal in Nederland wit worden.

Dat is nog niet alles: ook gaat het nog harder waaien: in het binnenland is er sprake van windkracht 5 tot 6 en windvlagen tot 70 kilometer per uur. Op de Wadden kan het zelfs stormachtig worden met windkracht 8.

Met andere woorden, hamster maar alvast die supermarkt leeg zodat u een paar dagen kunt overleven. Ook in de nacht naar vrijdag 1 april (nee, geen grap) blijft het namelijk doorgaan met sneeuwen. "De temperaturen liggen dan rond het vriespunt, er is veel wind en de combinatie van dit alles maakt dat we bijna van een sneeuwstorm kunnen spreken, net als vorig jaar op 7 februari", aldus Weer.nl. Lokaal kan er daardoor een sneeuwdek van 5 tot 10 centimeter komen te liggen, maar zeker in hoger gelegen delen van het land kan dat meer zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml