WTF: Jongens (16 en 19) in kraag gevat om plannen aanslag

WTF: Jongens (16 en 19) in kraag gevat om plannen aanslag 

08 juni 2023 - 10:12

BIZAR. Twee jongens (16 en 19 jaar uit Eindhoven en Deventer) zijn in de kraag gevat omdat ze zouden hebben geholpen bij het voorbereiden van een terroristische aanslag in België. Hun aanhouding houdt verband met een zaak bij onze zuiderburen waarbij op 4 mei liefst zeven verdachten werden opgepakt.

De meesten die zijn opgepakt in België, zijn van Tsjetsjeense afkomst en zouden behoren tot een groep "fervente" aanhangers van - je verwacht het niet -  terreurorganisatie Islamitische Staat. Drie van hen hadden de Belgische nationaliteit. Volgens het Belgische OM had de groep, voor zover bekend, nog geen concreet doelwit uitgekozen.

Maar dan de '16-jarige Eindhovenaar' en de '19-jarige Deventenaar'. Wij weten niet wat u op die leeftijden allemaal deed, maar zij deden dit: zij hadden op Telegram contact met de anderen over het plannen van aanslagen, maar waarom ze dat deden is 'onbekend' (goh, waar zou dat toch mee te maken kunnen hebben?). Er was overigens nog geen fysiek contact en er waren nog geen spullen aangeschaft.

De 16-jarige strijder van Allah werd ook op 4 mei opgepakt en zit in elk geval tot halverwege juni nog veilig achter slot en grendel. De 19-jarige werd afgelopen dinsdag in de kraag gevat en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, aldus het AD

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml