WTF: 'NL weigerde tbs-maatregel totaal gestoorde Jamel over te nemen'

WTF: 'NL weigerde tbs-maatregel totaal gestoorde Jamel over te nemen' 

22 juni 2023 - 15:40

Zucht.... Ontzettend typisch weer dit. Jamel L., de 56-jarige man die een medewerkster van de Albert Heijn in Den Haag heeft doodgestoken, kon tot zijn daad komen omdat dit fijne land heeft geweigerd om een tbs-maatregel vanuit Curaçao over te nemen.

Volgens NU.nl heeft toenmalig minister van Justitie en Veiligheid Sander Dekker het verzoek om de tbs-maatregel over te nemen destijds afgewezen. Het is niet duidelijk waarom hij dat deed. Nederland kan door rechters van het Caribische gedeelte van het koninkrijk opgelegd tbs overnemen, maar dat wordt niet zo vaak gedaan.

Nee, en nu weten we dus wat ervan kan komen. Het is niet zo dat onze vrienden uit Curaçao meneertje Dekker niet hebben gewaarschuwd: "Betrokkene is een chronisch psychotische man met paranoïde wanen (...) Er is bij betrokkene sprake van ernstige realiteitsstoornissen. Zijn waangedachten hebben een absoluut waarheidsgehalte voor hem en zijn niet te corrigeren"aldus de verklaring van een psychiater.

En het gaat verder: "Ieder ziektebesef ontbreekt. Betrokkene wordt in ernstige mate gevaarlijk geacht. Zijn dreigementen dienen zeer serieus genomen te worden. Hij wordt in staat geacht deze uit te voeren zodra hij dit vanuit zijn waanwereld gerechtvaardigd acht. Dat heeft hij in het verleden bewezen. De kans op herhaling wordt steeds verhoogd aanwezig geacht. Het plegen van delicten is betrokkene niet toe te rekenen."

Kortom, dat hij helemaal totaal gestoord is, was allang duidelijk. Maar wordt daar wat mee gedaan? Nee, dus. Afgelopen dinsdag stak dit heerschap dus een medewerkster van de AH in Den Haag neer. Inmiddels wordt hij verdacht van 'moord dan wel doodslag'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml