WTF... Vrouw hield jarenlang 'huisslaaf': 5 jaar cel en tbs

WTF... Vrouw hield jarenlang 'huisslaaf': 5 jaar cel en tbs 

15 april 2022 - 14:25

Wat een rare mensen heb je toch op deze wereld... In het pittoreske Kerkdriel woont een 46-jarige vrouw - ene Mandy van B. - die jarenlang een vriendin als 'huisslaaf' hield en haar zwaar mishandelde. De rechtbank in Arnhem heeft haar tot vijf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging veroordeeld. Haar moedertjelief (82) wist ervan en moet twee jaar de bak in.

De details zouden niet misstaan in een film: De vrouw was sinds 2007 bevriend met het 45-jarige slachtoffer en de laatste trok in 2019 bij haar in om "een beter mens" te worden. Het slachtoffer liet zich via de verdachte door een heel netwerk van hulpverleners inpakken, die haar telefonisch en per mail "hielpen". Die mensen bleken echter helemaal niet te bestaan. Het slachtoffer werd echter vooral gedwongen allerlei huishoudelijke taken op te knappen en ze kreeg geldboetes en lijfstraffen. De boetes betaalde ze door haar huis in Amsterdam te verkopen. Met het geld kochten moeder en dochter voor ruim 270.000 aan luxe goederen.

Kortom, ziek. De rechter denkt dan ook dat Mandy aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis lijdt. De zaak kwam in oktober 2020 aan het licht toen het slachtoffer van de trap viel en haar voet brak. De veroordeelde vrouwen moeten het slachtoffer ook 320.000 euro terugbetalen. Gaan ze dat doen? Nee. Natuurlijk niet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml