WTF: Vrouw wurgt 'vriendin' want in paniek na ruzie, snijdt haar in stukken

WTF: Vrouw wurgt 'vriendin' want in paniek na ruzie, snijdt haar in stukken 

08 november 2022 - 13:33

Juist ja. De 46-jarige Sandra H. uit België, die ervan wordt verdacht de 29-jarige Ichelle van de Velde uit het Zeeuwse Oostburg te hebben vermoord, beweert dat ze het slachtoffer na een ruzie op 15 december 2020 in haar eigen 'spirituele winkel' in paniek "zachtjes" heeft gewurgd.

Volgens de vrouw dronken zij en het slachtoffer koffie in de keuken van haar winkel en rookten ze sigaretten. Daarbij zouden de twee "in discussie zijn geraakt". Ze zegt dat Van de Velde haar duwde, waardoor ze op de grond viel en haar pink bezeerde. "Toen keek Ichelle even naar mij en draaide zich om. Iets in mijn hoofd zei: ‘Die krijg je terug’. Ik duwde terug en toen is Ichelles hoofd tegen de rand van de verwarming gevallen."

Maar nu komt het: Ichelle was "bewusteloos en ademde bijna niet meer". En wat doe je dan? "Ik ben op de grond gaan zitten en heb haar omgedraaid. Ik kon niet meer nuchter nadenken. Alles zag zwart voor mijn ogen. Ik raakte in paniek. Toen heb ik zachtjes haar keel dichtgeknepen."

Natuurlijk... Nog een klein detail: uit onderzoek van de politie bleek dat de Belgische en haar man in de weken ervoor een ‘driehoeksrelatie’ waren gestart met Ichelle. Daarbij zou de vonk zijn overgeslagen tussen Ichelle en de echtgenoot van Sandra. Die zou kort voor de verdwijning van Ichelle aan zijn vrouw hebben verteld dat hij verder wilde met de jongere Zeeuwse.

Nóg een wtf-detail: lichaamsdelen van de in stukken gehakte en gezaagde Ichelle werden tien weken na haar verdwijning teruggevonden in een kanaal. De Belgische liet onder andere twee van haar zoons verpakte delen van het stoffelijk overschot naar haar auto dragen, zonder dat de kinderen wisten wat ze versleepten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml