Wybren van Haga: 'Koning, boycot die Troonrede'

Wybren van Haga: 'Koning, boycot die Troonrede' 

14 september 2022 - 14:49

Kijk, hier hebben wij wat aan. Dankzij het wanbeleid van kabinet Rutte/Kaag komen alle Nederlanders in de knel en aangezien koning Willem-Alexander een koning voor alle Nederlanders is, is het nu tijd dat hij zijn nek gaat uitsteken voor al die burgers, "door de waarschuwende vinger te heffen in plaats vanuit de koets te wuiven."

Want of het nou gaat om boeren die weg moeten, energiearmoede, ondernemers die failliet raken of ouderen die hun pensioen in rook zien opgaan, het leven in dit landje is K*T en dus is het hoog tijd dat onze koning het beleid van onze regering niet steunt en opkomt voor zijn onderdanen de burger in nood.

Dat mag natuurlijk formeel helemaal niet, maar hij kan wel op Prinsjesdag weigeren om de Troonrede uit te spreken, net als zijn oma in 1911 gedaan heeft. "Ik roep u met klem op dit voorbeeld, als waarschuwing richting het kabinet, te volgen", zo schrijft Wybren van Haga in een brief aan de koning, die hij voor het gemak ook maar meteen op Twitter heeft gedeeld. Zal Willy luisteren?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml