Klaver racismebrabbelt er op los
Binnenland

Klaver racismebrabbelt er op los.

We leven werkelijk waar in een gekkenhuis. Renate van der Gijp kaartte het gisteren al aan bij VI, maar de omvang van beroepsslachtoffers is dusdanig dat het nooit meer goedkomt.

Nu is het GroenLinks-leider Yes-R Feras Klaver weer die over vermeend racisme begint te keuvelen. Yernaz Ramataursing, nummer 2 op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, zei twee jaar geleden dat we "door IQ-testen het gemiddelde IQ van bevolkingen weten'. "En wat blijkt? Er is een verschil in IQ tussen volkeren."

Omdat deugend Nederland het van partijgenoot Hiddema verwachtte, vroeg De Telegraaf hem wat hij van die uitspraak vond. "Nou, wat is daar nou weer mis mee? Dat is allang bewezen. Dat is wetenschap", aldus Hiddema.

Migrantieachtergrondiër en opperdeuger Yasser had Hiddema graag door het stof zien gaan. Hoe durft Theo het eens te zijn met wetenschap terwijl dat door bepaalde groepen als kwetsend kan worden gezien!? Hij is woest dat Hiddema geen afstand van de uitspraken neemt en heeft een debat aangevraagd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →