Hoezee, Maastricht gaat tot gaatje voor 75 statushouders 

05 april 2018 - 10:44

Hulde voor het Limburgse Maastricht. Nadat de gemeente eerder al een proef deed om asielzoekers met een verblijfsvergunning van de straat te houden, gaat het nu nog eens 75 statushouders de helpende hand reiken bij het zoeken naar een baan.

Tijdens de vorige proef kon liefst 47 procent van de in totaal 200 deelnemers binnen een jaar aan de slag met een baan en/of studie. Een doorslaand succes dus, schrijft 1Limburg. Het merendeel zit dus nog steeds aan de bedelstaf?

Maar wat houdt die 'hulp' eigenlijk in? Wel, statushouders worden in kleine groepen begeleid naar een baan, opleiding of stage. Positief, want dan hoeven ze niet werkloos thuis te zitten een outkierieng op te strijken.

Eigen initiatief? Hmm, wat veel gevraagd

Draagt ook weer bij aan een snellere integratie van de kwetsbaren der kwetsbaren, want de praktijk wijst uit dat wanneer men uitgaat van eigen initiatief van de nieuwkomers, zij kunnen wachten tot zij een ons wegen. Dan blijkt de weg naar het UWV en een retourtje pinautomaat toch wat eenvoudiger.

Wethouder Jack Gerats (Sociale Zaken) is verheugd met het resultaat en de uitbreiding: "Een gerichte aanpak in kleine groepen werkt. Dat zien we ook bij de werkprojecten voor jongeren en ouderen. Bij statushouders is daarnaast de combinatie met inburgeren een sterke."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie