Yeşilgöz: 'OVV-rapport over beveiliging pijnlijk'

Yeşilgöz: 'OVV-rapport over beveiliging pijnlijk' 

07 maart 2023 - 12:30

Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de beveiliging van bedreigde personen heeft "een heel pijnlijk beeld" opgeleverd, "zeer pijnlijk", zegt minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz.

Nu zijn er wel meer rapporten pijnlijk voor dit kabinet, dus zouden ze dat gewend moeten zijn. Hoe erop te reageren in elk geval wel: de minister zegt dat de aanbevelingen van de Onderzoeksraad "omarmd" zullen worden.

Woensdag kwam de OVV met een zeer kritisch rapport over de moorden op misdaadjournalist Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B. Diezelfde dag liet ze aan de Tweede Kamer weten dat ze uiterlijk eind april met een uitgebreide inhoudelijke reactie zou komen.

Duurt f*king lang. En nu zegt ze dan ook dat ze zó lang niet nodig zal hebben. De komende weken zal ze daar in samenspraak met het Openbaar Ministerie, de politie, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en de rest van het kabinet aan werken.

De hervorming van het stelsel bewaken en beveiligen is volgens de minister extra ingewikkeld doordat er nu ook mensen bescherming nodig hebben, en die beveiliging dus in de tussentijd moet blijven functioneren. Nou, applaus hoor! 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml