Yolocaust: Selfies met slachtoffers 

19 januari 2017 - 17:13

Je kent ze wel, foto's van mensen die bij het Holocaustmonument in Berlijn tussen of bovenop de grijze blokken blij poseren, alsof ze denken dat het enkel om een groot kunstwerk gaat in plaats van een herdenkingsplaats. Israëlische satiricus en auteur Shahak Shapira was er klaar mee en photoshopte de blije selfiemensen in beeldmateriaal van nazi-vernietigingskampen.

Het resultaat: vrij heftige beelden die duidelijk laten zien waar het Holocaust-monument echt voor staat. Door de onwetende, blije toeristjes in de schrikbarende foto's voor of tussen de lijken te plaatsen, wordt het pijnlijke contrast direct zichtbaar. De toeristen springen bijvoorbeeld van lijkenstapel naar lijkenstapel of doen een yogahouding tegen de muur van een kamer waar uitgemergelde Jodenlichamen liggen. Compleet van de pot gerukt, maar het maakt wel duidelijk hoe onrespectvol debiele foto's bij het monument eigenlijk zijn. Shapira plukte de selfies van Facebook, Instagram, Tinder en Grindr af, inclusief opmerkingen, hashtags en likes. Bekijk de verzameling hier op eigen risico.

P.S.: Niet te verwarren met de Facebookgroep 'YOLOcaust', die mensen willen stoppen die woorden als 'yolo' en 'swag' gebruiken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie