Youp van 't Hek woest op Halsema: 'Mantelpaktrut'

Youp van 't Hek woest op Halsema: 'Mantelpaktrut' 

19 januari 2022 - 10:31

Zoals u waarschijnlijk weet vindt vandaag een ludieke actie van de cultuursector plaats: onder de naam Kapsalon Theater wordt geprotesteerd tegen het feit dat kappers wel open mogen, terwijl instellingen als theaters en musea nog steeds dicht moeten blijven. Daarom zijn vandaag de deuren gewoon geopend en kunnen bezoekers zich laten knippen en gelijktijdig naar een voorstelling kijken. Vooral in Amsterdam, maar de actie vindt in meer steden plaats.

Super leuk. Er is alleen een grote maar: de burgemeesters (en Halsema van Amsterdam voorop) hebben aangekondigd te zullen handhaven. Want ja, de cultuursector die de eigen regels bepaalt, dat kan natuurlijk niet. Regels zijn regels en daar mag u niet vanaf wijken. Ook niet als er ondertussen mensen geknipt worden.

In en intriest en sowieso snapt niemand nog iets van de regels natuurlijk. Diverse kunstenaars en artiesten laten dan ook van zich horen nu ze erachter zijn gekomen dat ze weliswaar zichzelf tot de elite rekenen, maar in de ogen van de overheid gewoon tot het klootjesvolk behoren. Zo ook Youp van 't Hek, de cabaretier bekend van dit nummer, is woest op Halsema want hoe haalt ze het in haar hoofd om te handhaven? "Ze moet nog maar eens aan haar jonge jaren denken. Nu is ze gewoon een mantelpaktrut. Amsterdam onwaardig", aldus Van 't Hek.

Wat vindt u, heeft hij gelijk?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml