YouTube wordt supersociaal
Tech

YouTube wordt supersociaal.

De concurrentie tussen de grootste netwerkbedrijven van de wereld houdt niet op. YouTube ziet zichzelf op het gebied van interactie tekort schieten in vergelijking met andere sociale media, dus vond men dat het tijd was voor een nieuwe functie. Bekende YouTubers zullen binnenkort foto’s, video’s, tekst en linkjes kunnen delen met hun publiek.

De functie zal Backstage gaan heten en is waarschijnlijk tijdens de herfst van dit jaar al beschikbaar, meldt VentureBeat. Aanvankelijk zullen vooral vooraanstaande YouTubers dit kunnen gebruiken om hun volgers niet enkel filmpjes te tonen, maar hen volledig te kunnen onderdompelen met hun informatie en meer interactie te genereren. Het is een soort tijdlijn zoals je die ook op Facebook en Twitter hebt en toont nieuwe video's en interacties in chronologische volgorde.

Backstage specialiteit

YouTube lanceert met Backstage een nieuwe manier van video's delen: gebruikers kunnen hiermee zowel algemene video's delen als speciale Backstage-video's met hun volgers, waarmee meer intimiteit wordt gecreëerd. Er kan dank ook met foto's op de video's gereageerd worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →