YouTubers testen onze morele grenzen in online serie In Your Face

YouTubers testen onze morele grenzen in online serie In Your Face 

30 mei 2023 - 14:03

Wat zou jij doen als iemand in de sportschool seksueel geïntimideerd wordt? Of als een winkelmanager een medewerker kleineert? Grijp je in of kijk je de andere kant op? In de nieuwe PowNed-webserie In Your Face testen YouTubers Jaap en Benjamin met veel durf onze morele grenzen. Recht in je gezicht! Vanaf maandag 5 juni op NPO 3 YouTube en NPO3.nl.

In het programma In Your Face doen Jaap en Benjamin wat ze het beste kunnen: onze morele grenzen testen met een verborgen camera-experiment. Elke aflevering behandelt het duo een ander maatschappelijk thema. Van seksuele intimidatie tot leeftijdsdiscriminatie, van racisme tot homofobie. Grijpen omstanders in als hun grenzen opgezocht worden? En waar liggen die grenzen eigenlijk?

Jaap en Benjamin voeren hun sociale experimenten niet alleen uit, want in elke aflevering zit er een BN’er in het complot, al dan niet incognito. Zo zien we in aflevering 1 hoe actrice Noël van Kleef een racistische opmerking naar haar hoofd geslingerd krijgt op een terras, waar een nietsvermoedende Eloise van Oranje een plekje zoekt. Grijpt zij in als ze het incident ziet? En wat doen de andere terrasbezoekers? 

Na elk experiment gaan Jaap en Benjamin met de mensen op straat in gesprek. Waarom grepen zij precies in? Wat zagen ze gebeuren? Waarom besloten zij om toch die heldenrol te vervullen en fout gedrag niet zomaar over hun kant te laten gaan? En voor omstanders die niet ingrepen: waarom eigenlijk niet? 

Andere deelnemende BN’ers zijn: rapper Bizzey, glamourmodel en voormalig pornoactrice Bobbi Eden, voormalig Tweede Kamerlid Henk Krol, tv-presentatrice Dyantha Brooks, YouTuber Thomas Brok, acteur en presentator Nizar El Manouzi, actrice Susan Radder, PowNed-radio dj Nellie Benner en PowNews-verslaggever Mark Baanders. 
 
In Your Face wordt geproduceerd door TinCan en is vanaf maandag 5 juni om 16:00 uur wekelijks te bekijken op NPO 3 YouTube en vooruit te kijken op NPO3.nl

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.