Yuri van Gelder zuipt, einde Rio-avontuur
Sport

Yuri van Gelder zuipt, einde Rio-avontuur.

Turner Yuri van Gelder is gisteren naar huis gestuurd. Hij moet de Olympische Spelen in Rio verlaten vanwege alcoholgebruik buiten het olympisch dorp. Hij had zich geplaatst voor de individuele toestelfinale op ringen.

Volgens TeamNL heeft de sporter, die bekend werd vanwege zijn eerdere cocaïnegebruik, de normen en waarden die binnen de olympische ploeg gelden overtreden. Van Gelder heeft namelijk in de nacht van zaterdag op zondag tegen de de afspraak het olympisch dorp verlaten. Hij keerde pas in de vroege ochtenduren terug.

'The Lord of the Rings' gaf toe dat hij buiten het dorp aan de alcohol had gezeten. De turnbond KNGU heeft vervolgens TeamNL geïnformeerd en die heeft in overleg met de KNGU besloten Van Gelder terug te trekken uit het turntoernooi.

Chef de mission Maurits Hendriks ziet dit als enige oplossing. "Sportief is dit een aderlating, maar bij een dergelijke overtreding van de geldende waarden binnen TeamNL hebben we geen andere keuze. We staan voor samen excelleren met respect voor alle afspraken en regels. Onze sporters hebben een voorbeeldrol en daar past dit gedrag absoluut niet bij. We hebben Yuri erop aangesproken en hij heeft toegegeven dat hij die ochtend pas is teruggekeerd in het dorp. Yuri heeft ons geen andere keuze gelaten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →