Zaandam neemt maatregelen, al één aanhouding
Binnenland

Zaandam neemt maatregelen, al één aanhouding.

De politie, gemeente Zaandam en het Openbaar Ministerie (OM) gaan maatregelen treffen tegen de overlastgevende jongeren in de wijk Poelenburg in Zaandam. Camera's, meer surveillances en en een samenscholingsverbod moet er voor zorgen dat het tuig geen overlast meer geeft.

Onder andere de Vomar-supermarkt krijgt een camera en de politie gaat nu wel optreden tegen de rondhangende jongeren. Volgens de gemeente houdt dat in dat personen die binnen het gebied niet de aanwijzingen volgen, kunnen worden weggestuurd, bekeurd of aangehouden. Keren de jongeren dan toch terug dan kan de politie hen een gebiedsverbod opleggen, schrijft RTV NH.

Volgens de burgemeester van Zaandam hebben niet alleen buurtbewoners maar ook de medewerkers van de supermarkt last van het tuig. Ze hebben last van de jongeren en het aantal winkeldiefstallen neemt toe.

Al één aanhouding

De onrusten rond de supermarkt in Zaandam komt voort uit een filmpje waarbij een man van een fiets getrokken wordt. De mishandelde man, een 33-jarige Amsterdammer, heeft zich inmiddels gemeld bij de politie en zo kon de politie vanochtend een 17-jarige Zaandammer oppakken als verdachte, weet RTV NH.

Alle artikelen geladen. Overzicht →