Zadkine Rotterdam = gecontroleerd spijbelwalhalla 

31 oktober 2017 - 14:15

En dan nu een bericht in de categorie: lekker doen waar je zin in hebt. Heb jij geen zin om elke dag weer naar school te gaan, maar wil je toch graag een diploma ontvangen aan het eind van de opleiding? Dan hebben wij goed nieuws voor je: het ROC Zadkine in Rotterdam is op zoek naar jou!

Althans, dat concluderen de NOS en RTV Rijnmond op basis van een onderzoek dat zij hebben gedaan.

Zo blijkt dat medewerkers elke dag alle 700 mbo-scholieren aanmerken als aanwezig. Ook is meer dan de helft van de leerlingen op dat moment helemaal niet aanwezig.

Ook prettig: onderwijspersoneel (zijn dat niet die chronisch ontevreden mensen die met allerlei protestjes een salarisverhoging erdoorheen proberen te drukken?) achten het niet noodzakelijk om leerlingen te informeren over lesrooster-wijzigingen. Toegegeven: is ook niet nodig wanneer meer dan de helft van de leerlingen de moeite niet neemt om ├╝berhaupt op school te verschijnen.

De onderwijsinspectie neemt het wanbeleid op het ROC hoog op. Over drie maanden moeten alle zaakjes in orde zijn, anders volgt er een boete.

Volgens medewerkers was het allemaal de schuld van voormalig leidinggevenden. Zij hebben de afwezigheidsproblematiek wel degelijk aangekaart, maar vervolgens werd daar niets mee gedaan.

Goed nieuws is dat er nu nieuwe leidinggevenden zijn aangetrokken. Funfactje: het probleem is nog steeds niet opgelost. Op termijn is het echter wel de bedoeling dat er serieus aan gewerkt gaat worden.

Nu staat het ROC Zadkine in Rotterdam er sowieso al niet al te rooskleurig op. Vier maanden geleden kwam aan het licht dat docenten spijbelende studenten smeekten om toch tentamens te maken. Vragen en antwoorden werden vooraf keurig doorgemaild. Drie docenten werden daardoor op non-actief gezet en tientallen examens kregen het stempel ongeldig.

Do we need to say more?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie