Zaman Vandaag zet columnist op straat vanwege homo-column
Entertainment

Zaman Vandaag zet columnist op straat vanwege homo-column.

Columnist en arabist Jan Jaap de Ruiter is boos omdat Gülen-krant Zaman Vandaag niet langer zijn columns publiceert. Turkse media vatten eerder een column over homoseksualiteit van De Ruiter op als een belediging van de profeet Mohammed.

De column van De Ruiter had de titel "De Profeet had een goed hart voor iedereen die afweek", maar dat blijkt volgens een grote Turkse tv-zender helemaal niet zo te zijn. "Duizenden moslims" zouden met de zender gebeld hebben en vervolgens namen andere kranten en websites de verhalen over. Hoofdredacteur Mehmet Cerit van Zaman Vandaag spreekt van "linke soep".

Dat Zaman Vandaag deze column censureert doet volgens de hoofdredacteur niets af aan het feit dat de krant normaal gesproken helemaal pro-"vrije woord" is, zegt de hoofdredacteur. Cerit zegt ook dat het misschien niet zo handig was om de column in te trekken en overweegt om de columnist weer in dienst te nemen, weet Trouw (betaalmuur).

Overigens is het nog maar de vraag of De Ruiter wel precies weet voor welke krant hij schrijft want hij denkt dat: "Mij wordt mijn woord ontnomen door de lange arm van Erdogan".

Alle artikelen geladen. Overzicht →