Zandvoorters na strandrellen: 'Ik beuk ze wel in elkaar als dat moet'

Zandvoorters na strandrellen: 'Ik beuk ze wel in elkaar als dat moet' 

15 juni 2023 - 10:54

Het was weer raak in Zandvoort. Onschuldig zonnende vrouwen lagen lekker bruin te bakken toen grote groepen jongeren met een niet-westerse achtergrond besloten om de boel te gaan terroriseren. De dames werden bedreigd, seksueel geïntimideerd en de supermarkten helemaal leeggeroofd. Daarom heeft de Dirk van den Broek besloten om op drukke dagen en in het weekend drie uur eerder dicht te gaan. Toch jammer voor de mensen die nog een koud biertje of chipje wilden halen.

Maar wie waren deze jongeren die besloten om lekker te gaan rellen? Volgens Mirko Gerrit, de lijsttrekker van Zandvoort Echt Een, in ieder geval geen mensen die een leuk dagje strand wilden: “Vaak toch wel uit buitenwijken van Amsterdam, waar wat sociale problematiek is die ze dan meenemen hier naartoe”. Hij weet er mooi omheen te draaien zoals een echte politicus dat doet. Gelukkig konden de mensen op straat iets meer duidelijkheid geven: “Groepen Amsterdammers, je mag het niet zeggen maar het zijn rot Marokkaantjes. Die komen gewoon hier de boel versteren”.

De echte Zandvoorters zijn heel duidelijk over wat er met deze mensen moet gebeuren: “Ze moeten oprotten. D’r moet meer politie komen, er moet meer bewaking komen. Dit kan toch niet, is toch belachelijk wat hier gebeurd”. Gelukkig zijn ze niet bang geworden van het incident want een vrouw op leeftijd durft ze wel aan te pakken: “Ik beuk ze wel in elkaar als het moet”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml