Ze liegen voor de bühne

Ze liegen voor de bühne  

31 juli 2020 - 13:02

Moet je opschrijven dat je weet dat Mark Rutte denkt dat er geen vaccin komt tegen Corona? Moet je opschrijven dat dat de eerste oprechte opmerking is van onze MinPres sinds 16 maart? Moet je opschrijven dat onze ministers en de MinPres voor de bühne en beeldvorming keurig anderhalve meter afstand houden en mondkapjes dragen – ondanks dat ze niet verplicht zijn gesteld door het RIVM – en binnenskamers lak hebben aan hun eigen maatregelen? Moet je opschrijven dat ‘lak hebben’ niet de juiste terminologie is, maar dat de ministers en de MinPres weten en ervaren dat anderhalve meter afstand houden niet vol te houden is? Moet je opschrijven dat je weet dat onze ministers en de MinPres geen idee hebben hoe we weer terug naar ‘normaal’ moeten en ook maar wat doen? Moet je concluderen dat onze ministers en de MinPres een variant op investment bankers in 2008 zijn, die beweerden te weten welke kant de markt opging en waarin je moest beleggen, maar uit hun nek bleken te kletsen?

Moet je het allemaal opschrijven of moet je het negeren en je eigen leven leiden? Waarin vrijwel iedereen die je ziet, weer omhelst, een hand geeft en ook zoent? En moet je je afvragen waarom de journalisten op het Binnenhof niet schrijven over de hypocrisie van hun broodheren – niet de media waarvoor ze publiceren zijn hun broodheren maar de politici die ze volgen? Denk daar maar ‘ns over na. Of moet je je, zonder te ontkennen dat er een virus rondwaart dat dodelijke en blijvend gehavende slachtoffers maakt, afvragen waarom Nederland voorgelogen en bedrogen wil worden? En moet je je afvragen waarom onze ministers en de MinPres zo gretig gehoor geven aan die wens om bedrogen te worden?

Of moet je het negeren? Moet je niet opschrijven dat de mensen die dood en verderf prediken op de nationale tv, mega-relaxt zijn als er geen camera’s bij zijn? Moet je het niet opschrijven omdat het keihard ontkend zal worden, sterker nog genegeerd, omdat negeren sterker is dan ontkennen? Moet je het niet opschrijven omdat het ‘vertrouwelijke’ informatie is en je bronnen, naast je eigen ervaring, ‘je hebt het niet van mij’ zeggen?

Wordt het niet eens tijd dat onze ministers en de MinPres toegeven dat er een dodelijk virus rondwaart en slechts een fractie doodt van de mensen die het oplopen? Dat het aantal nieuwe besmettingen niets zegt over de mortaliteit ervan? Dat het reterustig is op de IC’s – precies zoals het hoort? Dat de rampverhalen over Australië precies passen in het narratief dat het virus in de winter terugkomt – net als het griepvirus – en dat het nu winter is in Australië? Wordt het niet eens tijd dat onze ministers en de MinPres een persconferentie geven waarin wordt toegelicht dat mensen godzijdank nog steeds sterfelijk zijn? Dat er manieren zijn om onze dood uit te stellen, namelijk door gezond leven, goede hygiëne en voldoende beweging in acht te nemen? Dat eenzaamheid en geen menselijk contact óók een doodsoorzaak zijn en dat de sterftecijfers daarvan wereldwijd óók onderzocht zullen worden? En wordt het niet eens tijd om toe te geven in diezelfde persconferentie dat áls er al een vaccin ontwikkeld en op de markt gebracht wordt, mensen nooit verplicht en gedwongen kunnen worden zich in te laten enten omdat dat nou eenmaal niet ethisch verantwoord is? Dus dat de conclusie van dit hele coronacircus is dat dit virus here to stayis en wij sterfelijke mensen onze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen in plaats van naar mensen op tv te luisteren?

Of is dat nou precies waar die mensen op tv, ministers, de MinPres, burgemeesters en NPO-presentatoren op geilen: de macht dat anderen, met wie ze niet samenwonen, naar ze luisteren en hun orders opvolgen? Dat het dus niet in hun belang is om van de daken te schreeuwen dat dat vaccin er niet komt?  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.