Zeg maar dag tegen je sigarettenautomaat 

05 juli 2017 - 16:31

Daar sta je dan om 2 uur in de kroeg. Je wilt even naar buiten lopen om een peukie op te steken, maar je hebt een nieuw pakje nodig. De gozer achter de bar vertelt je doodleuk: "Nee, dat mag echt niet meer hoor". Als je nu de zweetdruppels al in je nek voelt lopen, of die vent achter de bar uit wilt trekken, blijf ademen. Pas in 2022 is het zover. Dan wordt de verkoop van sigaretten in de horeca verboden.

Big brother is taking your sigarettes! Na het pretpark-akkefietje zijn we nu toe aan het volgende hoofdstuk in de strijd tegen de kankerstaafjes. Geen sigaretten meer in de horeca, schrijft staatssecretaris Van Rijn in een brief aan de kamer. Om kankerloos van te worden.

Hadden we trouwens ook al verteld dat supermarkten en tankstations vanaf dat moment ook je sigaretten verstoppen? In 2022 moeten sigaretten volledig uit het zicht zijn zodat het voor de verstokte roker elke dag een beetje Pasen is.

Nog vijf jaartjes slapen en dan is het zover. Tot die tijd kun je dus alvast lekker badend in het zweet wakker worden. Als je als verslaafde roker dermate gestigmatiseerd voelt kun je hier een berichtje achterlaten. Je kunt natuurlijk ook gewoon stoppen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie