Zeikende vakantieganger moet zijn bek houden, aldus campingbaas

Zeikende vakantieganger moet zijn bek houden, aldus campingbaas 

05 augustus 2023 - 08:37

Heel Nederland baalt van de slechte zomer. Iedereen loopt erover te klagen en iedereen speurt internet af op zoek naar een goedkope last-minute naar de zon. Logisch, want wat is er nou kutter dan een regenachtige Nederlandse zomer? Nou, mensen die klagen over een regenachtige Nederlandse zomer. Campingeigenaar Dirk Maarssen uit Luttelgeest kan het gezeik inmiddels niet meer aanhoren. "Koop een regenjas en ga het bos in!"

De beste man heeft een prachtige viscamping in de Noordoostpolder. In vier vijvers kan er gevist worden op kapers, forel, makreel, zalm, steur en meerval. Geweldig voor iedereen die houdt van kamperen, vissen en niet al te lang wil wachten totdat-ie beet hebt. En mocht het onverhoopt gaan regenen, dan kan je ook nog indoor-vissen bij Dirk. De gevangen vis kan ook nog eens ter plekke worden opgegeten. Top dus. Probleem is alleen dat er geen campinggasten zijn…

En dat stuit Dirk tegen het zere been. Hij is er helemaal klaar mee. Tegenover dagblad Trouw loopt hij leeg. “Er is hiero geen reet aan. Normaal zijn zeker vijftien plekken bezet. Een stel dat hier kwam, stond zowat te janken. Koop een regenjas, ga het bos in en neem daarna een warme douche. Genoeg te doen hier.” Hij vervolgt. “Mijn vrouw gaat met een vriendin naar Griekenland. Nou, ik ben blij dat ik niet mee hoef. Twee van die ligstoelen, de hele dag niks doen en dan branden in de hitte. Niks voor mij. Het is hier toch veel mooi… Nou ja, ik bedoel, hoe vaak regent het nou in Nederland?”

Dirk kan alle klaagverhalen in ieder geval niet meer aanhoren. En wij ook niet. Want door alle regen en al die verzopen weekenden staat de natuur inmiddels helemaal in bloei, zo lazen we bij de staatsomroep. Alles wat dor was, leeft weer. Alle bloemen en planten zijn weer in topconditie. En daar hoor je al die campinggasten die hele dagen lopen te zeiken niet over. Het gaat alleen maar over de lekkende voortent, de hond die natgeregend is, kinderen die zich dood vervelen en dat er niet gefietst kan worden. Maar bekijk het eens van de zonnige kant. De plantjes krijgen weer water, het grondwaterniveau is weer normaal en dat is weer top voor de drinkwatervoorraden.

Lang leve de regen dus en stop met zeiken. Dirk trekt het niet meer!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml