Zelensky spreekt Tweede Kamer - zonder FvD - toe

Zelensky spreekt Tweede Kamer - zonder FvD - toe 

31 maart 2022 - 11:43

De Oekraïense president Volodimir Zelensky heeft middels een videoverbinding vandaag de Tweede Kamer - als eerste buitenlandse staatshoofd OOIT - toegesproken. Een Tweede Kamer zoals u weet zonder de fractie van Forum voor Democratie, wat weer voor onder andere Theo Hiddema (in de Eerste Kamer) reden was om zijn FvD-lidmaatschap neer te leggen.

Goed, Zelensky dus. Midden vanuit de hoofdstad Kiev riep hij in het kort de Nederlandse regering op om meer wapens te leveren aan Oekraïne en te stoppen met olie en gas uit Rusland: "Zodat je geen miljarden betaalt aan de oorlog."

Ook speelde hij in op ons gevoel, door bijvoorbeeld te refereren aan het bombardement op Rotterdam aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. "De schaduw van Rotterdam hangt boven vele Europese steden", zei hij. Ook haalde hij MH-17 aan: "We moeten nu iets doen om dit te stoppen. In 2014 kwam Rusland ons land binnen. Jullie voelden dat toen MH17 beschoten werd. Er is geen twijfel: dit is geen rechtvaardige oorlog. Degenen die het bevel gaven moeten worden berecht. In Den Haag, de stad van tribunalen, weet men dat."

Tot slot richtte hij zich ook direct tot premier Rutte en vroeg om steun voor de Oekraiënse wens om lid te worden van de Europese Unie. "Ons lidmaatschap hangt van jou af, vriend Mark (hij mag gewoon Mark zeggen, red.)"

Tot zover in het kort wat Zelensky allemaal te vertellen had. Vanmiddag zal de Kamer hierover gaan babbelen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml