Upd: Marktplaats verwijdert zelfdodingsmiddel-advertentie 

09 april 2018 - 09:16

Mogge, allen. Het 'beroemde' euthanasiepoeder waarmee Coöperatie Laatste Wil duizenden mensen in staat wilde stellen voortijdig een eind aan hun leven te maken, is vermoedelijk NatriumNitriet (E250) genaamd en gewoon op Markplaats te bestellen.

Voor knowhow omtrent NatriumNitriet raadplegen we Scienta nova, een onafhankelijk en deskundig adviesbureau dat zich bezig houdt met de meest uiteenlopende onderwerpen binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Zo hebben zij ook hun licht laten schijnen op het 'per ongeluk' door het NOS-journaal getoonde etiket van het middel (later werden de beelden bewerkt en was de naam onleesbaar).

Zéér dodelijk

NatriumNitriet in pure vorm = zeer dodelijk. Wat u waarschijnlijk ook al weet, of daar nu achter komt, is dat de vleesindustrie het middel inzet tegen het ontstaan van zogeheten botulisme. Het gehalte in vleesproducten is ongeveer 0,02 procent.

Scienta Nova meldt verder dat de vleesindustrie gebruik maakt van een zoutmengsel waaraan het Nitriet E250 in kleine hoeveelheid is toegevoegd. Dit noemt men Colorozo- of Standaardzout waaraan het nitriet in percentages van respectievelijk 0,6 en 0,9% is toegevoegd.

Bedrijven die de stof wél puur in huis hebben, snappen het volgens Scienta Nova niet of 'zijn gewoon gek'.

Fijn om te weten dat u dit middel vrank en vrij via een eenvoudige manier in huis kunt halen. Wist u dat u er trouwens ook springstof en vuurwerk mee kunt maken?

Update 09.16 uur: Marktplaats heeft inmiddels actie ondernomen en de advertentie offline gehaald. God save the screenshot.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie