Upd: Tweede Kamer-springer is 'wietactivist' 

22 maart 2018 - 13:04

Paniek in de Tweede Kamer nadat een bezoeker van de publieke tribune is gesprongen of gevallen. Het is onduidelijk hoe hij eraan toe is. De op dat moment gehouden vergadering is stilgelegd en de vergaderzaal van de Kamer is ontruimd. Een ambulance is gearriveerd en hulpverleners hebben zich over de man ontfermd.

Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. De staf van de Tweede Kamer wil tegenover het ANP voorlopig niet meer kwijt dan dat er "een incident bij de publieke tribune in de plenaire zaal'' is geweest en dat hulpdiensten ter plaatse zijn. Oogetuigen melden dat het om een zelfmoordpoging gaat.

Update 13.04 uur:

De man die gesprongen is zou Hans Kamperman zijn. Hij kampeerde al vier weken voor de deur van de Tweede Kamer, om aandacht te vragen voor de legalisering van softdrugs. Wij gingen destijds naar hem toe om te vragen waarvoor hij actie voerde:

De Telegraaf meldt inmiddels dat omstanders beweren dat het overduidelijk om een zelfmoordpoging gaat. Volgens ooggetuigen gedroeg Kamperman zich nerveus op de publieke tribune. Hij zou heen en weer hebben gelopen voordat hij een koord aan de balustrade en zijn nek vastmaakte. Daarna sprong hij over de balustrade heen de plenaire zaal in. Hij heeft de spong wel overleefd.

Kamperman kondigde zijn daad vooraf op Facebook aan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie