Zelfs de Volkskrant kritisch over terreurbeleid 020
Binnenland

Zelfs de Volkskrant kritisch over terreurbeleid 020.

Nou dan is er wat aan het handje hoor, als de Azijnbode stekelig gaat schrijven over Amsterdams-Marokkaans anti-radicaliseringsgepruts.

Afgelopen weekend kreeg Queen Bee van het subsidie-adviesgebeuren Fatima Elatik nog ruim baan in de Volkskrant om alles en iedereen behalve zichzelf de schuld te geven van het anti-radicaliseringsdebacle in Amsterdam. En natuurlijk was het allemaal anti-Marokkaans racisme enzo. De zelfreflectie van een pak vla, niks nieuws onder de zon. 

Maar vandaag pakt de toch zo PvdA-gezinde, Marokkanen- en moslimminnende hoofdstadbode VK uit met een profiel dat er niet om liegt. 

De beerput ging open rond topambtenaar en bestie van Fatima Elatik, Saadia ait-T. Zij werd wegens belangenverstrengeling op non-actief gezet. Zij zou vrienden bakken subsidiegeld hebben toegeschoven, geheimzinnig te werk gaan, geen kritiek dulden en fouten maken. 

Dat bleek: Syriëronselaar Bilal kreeg een baantje, en gebruikte zijn positie vervolgens om jongeren te radicaliseren. In het stuk in de Volkskrant wordt een enorme nepotistische clusterfuck geschetst, waarin Elatik, haar man Mounir Dadi (huisvriend van PvdA-burgemeester Eberhard van der Laan) en Saadia ait-T. allemaal een rol spelen.

Ingewijden waarschuwden al jaren voor deze ongezonde toestand, maar tevergeefs. Het beeld dat ontstaat door, wij herhalen, nota bene een Volkskrant-publicatie, is dat de veiligheid van de hoofdstad in handen was van een incompetent, corrupt en in zichzelf gekeerd clubje. Met liters subsidiegeld uiteraard en zonder enige kritiek te dulden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →