OM: Misbruikpa moet zes jaar achter tralies brommen
Binnenland

OM: Misbruikpa moet zes jaar achter tralies brommen.

Een 43-jarige vader die zijn bloedeigen kroost bestaande uit drie kids jarenlang misbruikt heeft, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt zes jaar achter de tralies verdwijnen.

Toen de beste man uit Lelystad hiermee begon, was zijn dochtertje vijf jaar en zijn zoontjes drie en zeven. De man wordt er ook van beschuldigd dat hij kinderporno downloadde en beelden deels ook zelf maakte met zijn eigen kinderen waarop hij zelf ook te zien is.

Het misbruik bestond uit seksuele handelingen, waaronder penetreren, en vond meestal plaats in huis maar ook in de auto of in het zwembad. In 2015 was de terreur voor de kinderen voorbij toen er aangifte werd gedaan en zij uit huis werden geplaatst.

Kortom, ziekelijk. Psychiaters hebben bij de verdachte een pedofiele stoornis en een aanpassingsstoornis vastgesteld. Zij adviseren dan ook geen celstraf maar een behandeling. Aangezien hij geen trek heeft in zo'n behandeling en bovendien zijn daden grotendeels ontkent, heeft de aanklager een onvoorwaardelijke celstraf geëist.

Alle artikelen geladen. Overzicht →