In de mail: Terreurverdachte Marouane B. 

23 maart 2018 - 12:59

Marouane B., de man die muzikale furore maakte met megahits als 'Ik kom ooit terug' moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt zes jaar achter slot en grendel. Dat wil zeggen, wanneer hij ooit in Nederland arriveert. Momenteel is hij druk bezig de Turkse grens te bereiken. Zou het hem lukken? The bets are open...

Anyway, B. reisde vijf jaar geleden af naar Syrië. Niet om de terreurknaap te spelen, maar om naar eigen zeggen mensen te helpen. Daarnaast heeft B. in meerdere reacties ontkend onderdeel te zijn geweest van Islamitische Staat. Reden voor vrijspraak, zo stelt advocaat Barbara BKlunder.

Niks vrijspraak, zo vindt het OM. Zes jaar cel is al aan meerdere Syriëgangers opgelegd, dus ook Marouane B. zal eraan moeten geloven.

Gelukkig hoeft niemand contact te zoeken met B, aangezien hij er zelf gretig op los mailt. Gisteren ontvingen we een bericht van hem, waar hij een reactie geeft op de eis van het Openbaar Ministie. Trouwens: niemand hoeft te vrezen dat hij in Nederland een aanslag pleegt. Toevoeging: "ins sha allah" (als God dat wil)...

Hier de hele mail van Marouane:

Goedemiddag Media,
Vandaag is mijn zitting geweest.
Ik ben het niet eens met de eis, hieronder zet ik waarom.

Sellam aleykum openbaar ministerie,

via het nieuws heb ik vernomen dat er 6 jaar word geëist. Dit vind ik zeer onrechtvaardig, want de enige die mij moesten vrezen in Syrië waren de terroristen van YPG/PKK en de soldaten van Assad. Ik probeer het wel van de positieve kant te bekijken, want Holleeder heeft vijanden laten liquideren en zijn eis zal waarschijnlijk levenslang worden. Ik heb koppen zien rollen als een voetballer, dus mag ik ook van geluk spreken. Ik wil wel benadrukken dat jullie in Nederland niet bang hoeven te zijn voor een aanslag ins sha allah, want de enige reden dat ik terugkeer is, omdat mijn groepering geen grond meer bezit en een gurillea oorlog gaat voeren. Ik ben niet getraind om een gurillea oorlog te voeren. Hiermee wil ik zeggen dat als er nog grondgebied was, ik er was gebleven. Ik sta 100 procent achter de doelstellingen/idealen van mijn groepering. 
Vergeet niet dat Assad de terrorist is een de meeste burgerdoden heeft veroorzaakt. Hij heeft zelfs meer doden veroorzaakt dan de groeperingen die wereldwijd door verschillende landen als terroristen worden gezien zoals: Het vrije Syrische leger, HTS en de islamitische staat.
Ik hoop op een juist vonnis over 2 weken. Na het vonnis zou ik meer openheid kunnen geven.
Hoogachtend,
Marouane Ibn Rachid B.
PS. Het nummer: Maru-One - Ik kom ooit terug, is een nummer dat ik opgenomen heb als een 14/15 jarig kind in Nederland, toen ik op de vlucht was voor de politie. De Telegraaf en CrimeSite. hebben deze gepubliceerd met het Fake nieuws dat deze is opgenomen in Raqqah.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie