Zeven A12-klevers krijgen taakstraf voor opruiing

Zeven A12-klevers krijgen taakstraf voor opruiing 

02 augustus 2023 - 14:11

Mede-klimaatgekkies oproepen om naar de A12 te komen om daar eens lekker op de grond te gaan zitten en de hardwerkende autoforens te frustreren met een blokkade, mag dus niet. Daar krijg je dus mooi enkele tientallen uren taakstraf voor.

Dat is namelijk opruiing, vindt het openbaar ministerie en vindt de rechter nu ook. Zeven activisten zijn vandaag veroordeeld. De rechtbank in Den Haag besloot dat vijf van hen een taakstraf krijgen van 30 uur, de andere twee mogen 60 uur schoffelen.

Dit is overigens lager dan de officier van justitie had geëist. De klimaatklevers riepen op sociale media andere mensen op mee te doen aan de A12-blokkade van onze vrienden van Extinction Rebellion op 28 januari. Dat is gevaarlijk en strafbaar, stelde het OM. In totaal stonden acht activisten terecht. Een verdachte is vrijgesproken.

De gemeente Den Haag had ook een verzoek ingediend voor een schadevergoeding van 9053 euro en 22 cent omdat twee mensen het leuk vonden om teksten op de tunnelwanden te spuiten. De rechtbank heeft dit bedrag toegekend. Dit betekent dat onder meer acteur Sieger Sloot de portemonnee dient te trekken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml