Update Nida-kwestie: Links Verbond gaat door
Binnenland

Update Nida-kwestie: Links Verbond gaat door.

Kijk, vrienden. Een oude, door Nieuwsuur boven water getakelde Tweet van islampartij Nida. In het bericht vergelijkt de partij Israël met Islamitische Staat.

Besef dat Nida in Rotterdam samen met SP, GroenLinks en PvdA het Links Verbond vormt en dan is ieder woord daarna eigenlijk overbodig.

Nida zou Nida niet zijn als de partij niet op een slinkse manier tracht alle beschuldigingen resoluut van de hand te wijzen. Het gooit het op "selectieve verontwaardiging" en een "plan van zionisten die bewust de islam zwart willen maken."

Reactie op maatschappelijke discussie in 2014

Bovendien moet u hier helemaal geen aanstoot aan nemen, want Nida was in 2014 boos dat Yasmine Haifi, voormalig ambtenaar op het ministerie van Veiligheid en Justitie, geschorst werd nadat zij op Twitter meldde dat Islamitische Staat niets met islam te maken heeft. Het feit dat de Nida-Tweet nu tot veel ophef leid, "bevestigt de selectieve verontwaardiging", aldus de islampartij.

Nida heeft in het verleden al meermaals laten blijken er een groeiende haat jegens alles wat Israëlisch is op na te houden. Maar hee, komt natuurlijk allemaal door het "vooropgezette plan van de zionisten"...

Ene Gerard Krol van GroenLinks Leiden verklaart te hebben nagedacht (dat is eigenlijk al een +1 waard, een GroenLinkser die nadenkt) over de Tweet van Nida.

De Leidse afdeling van GroenLinks heeft inmiddels gereageerd op het voorval en neemt stellig afstand van de Tweet van Nida. Apart dat Gerard Krol, kandidaat-raadslid voor GroenLinks, er dus hele andere ideeën op nahoud.

Update 15.30 uur: Het gehele Links Verbond, Nida uitgezonderd, zit al sinds 13.30 uur om de tafel om de opgedoken Tweet van de islampartij te bespreken. To be continued...

Update 16.57 uur: Links was even boos, maar zoals u eigenlijk wel kon verwachten gebeurt er verder niks. Een woordvoerder van Nida bevestigt zojuist dat zijn partij, GroenLinks, PvdA en SP in Rotterdam hun samenwerking 'gewoon' voortzetten. Of de beruchte Tweet nog verwijderd gaat worden is niet duidelijk. "Onze verklaring is dezelfde als maandagochtend", aldus de woordvoerder.

Alle artikelen geladen. Overzicht →