Ziekenhuis-bestuurders mogen niet meer graaien dan ze al doen
Binnenland

Ziekenhuis-bestuurders mogen niet meer graaien dan ze al doen.

Wat topbestuurders bij banken kunnen, kunnen wij ook, dacht men in de absolute top van ziekenhuizen. Ze hebben echter pech: ziekenhuizen krijgen van de Raad van State geen toestemming om hun bestuurders meer salaris te betalen dan de geldende salarisnormen voor de publieke en semi-publieke sector.

Nu weet u dus ook direct waarom de zorg in ziekenhuizen zoveel geld moet kosten, maar gelukkig gaat het (extra) graaien van zij die in hun ivoren toren op het gewone personeel neerkijken dus niet door.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) had de minister van Volksgezondheid gevraagd om uitzondering te maken voor topbestuurders, met hetzelfde 'argument' waarmee banken dit ook goed proberen te praten: een salaris van 'slechts' 178.000 euro zou te weinig zijn om de echt goeie te behouden.

De minister weigerde echter en dus ging de NVZ, samen met de stichting Christelijk Algemeen Ziekenhuis Noordwest-Veluwe, de stichting Reinier Haga Groep en de stichting Gelre Ziekenhuizen, in hoger beroep. Tevergeefs dus. Wist u trouwens dat het salaris van een van de bekendste ziekenhuis-topbestuurders Wouter Bos ruim twee ton bedraagt?

Alle artikelen geladen. Overzicht →