Ziekenhuis-zuurgooier opgenomen in ziekenhuis 

15 januari 2018 - 15:53

Hans J., de logistiek medewerker van het IJsselland Ziekenhuis die vorig jaar tegenover zijn collega's een daad wilde stellen door een bijtend zuur op hun werkplek te gieten, is volgens de rechter volledig ontoerekeningsvatbaar. 

De rechter vindt dit zelfs zo'n bizarre daad, dat meneer niet de gevangenis in hoeft. In plaats daarvan moet hij verplicht een behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis ondergaan. Hij zou namelijk aan waandenkbeelden leiden.

Naar eigen zeggen werd J. al jaren ontzettend gepest door zijn collega's van het ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, dit bleek hij echter grotendeels zelf in zijn hoofd 'verzonnen' te hebben. 

Op de noodlottige 4 mei vorig jaar had J. er genoeg van. Hij goot als 'straf' voor zijn collega's het ontsmettingsmiddel perazijnzuur over onder meer bureaus en toetsenborden. Drie mensen raakten zwaargewond bij het inademen van de dampen, ze hebben er blijvende klachten aan de luchtwegen aan overgehouden. 

Compleet van het padje af deze man, aldus de rechter. Wel moet hij schadevergoedingen betalen aan het ziekenhuis (ruim 36.000 euro) en aan zijn slachtoffers. Het is niet bekend hoe lang hij opgenomen moet blijven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie