Ziekenhuis-zuurgooier opgenomen in ziekenhuis
Binnenland

Ziekenhuis-zuurgooier opgenomen in ziekenhuis.

Hans J., de logistiek medewerker van het IJsselland Ziekenhuis die vorig jaar tegenover zijn collega's een daad wilde stellen door een bijtend zuur op hun werkplek te gieten, is volgens de rechter volledig ontoerekeningsvatbaar. 

De rechter vindt dit zelfs zo'n bizarre daad, dat meneer niet de gevangenis in hoeft. In plaats daarvan moet hij verplicht een behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis ondergaan. Hij zou namelijk aan waandenkbeelden leiden.

Naar eigen zeggen werd J. al jaren ontzettend gepest door zijn collega's van het ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, dit bleek hij echter grotendeels zelf in zijn hoofd 'verzonnen' te hebben. 

Op de noodlottige 4 mei vorig jaar had J. er genoeg van. Hij goot als 'straf' voor zijn collega's het ontsmettingsmiddel perazijnzuur over onder meer bureaus en toetsenborden. Drie mensen raakten zwaargewond bij het inademen van de dampen, ze hebben er blijvende klachten aan de luchtwegen aan overgehouden. 

Compleet van het padje af deze man, aldus de rechter. Wel moet hij schadevergoedingen betalen aan het ziekenhuis (ruim 36.000 euro) en aan zijn slachtoffers. Het is niet bekend hoe lang hij opgenomen moet blijven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →