Ziekenhuizen: Dit jaar nog niet zoveel nieuwe coronapatiënten gezien

Ziekenhuizen: Dit jaar nog niet zoveel nieuwe coronapatiënten gezien 

20 april 2021 - 15:32

Dat is dan toch niet zo'n fijn nieuws... Terwijl het kabinet vanavond mogelijk versoepelingen gaat aankondigen, blijkt dat er dit jaar nog niet zoveel nieuwe coronapatiënten in één dag in de ziekenhuizen zijn opgenomen. 

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn het afgelopen etmaal 327 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Zo'n hoog aantal werd in 2021 nog niet geregistreerd. De laatste dag waarop het LCPS een hoger aantal noemde, was 29 december. Toen waren het er 430.

"Dit is een uitschieter. Dat is heel vervelend. Laten we hopen dat het bij een uitschieter blijft", aldus een woordvoerster tegenover het ANP. In totaal liggen nu 2.653 mensen met Covid-19 in de Nederlandse ziekenhuizen.

'Eén op de tien test positief'

Ook het aantal coronabesmettingen in Nederland is afgelopen week verder toegenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 53.981 positieve testresultaten geregistreerd, 5,3 procent meer dan een week eerder. Van alle coronatesten die momenteel worden afgenomen, test één op de tien positief. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.