Ziekenhuizen doen ook aangifte tegen tabaksindustrie 

01 februari 2018 - 13:27

De strijd tegen tabaksproducenten gaat next level. Vandaag is bekend geworden dat na het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis ook het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) aangifte doet tegen de tabaksindustrie.

Elk jaar sterven er 20.000 mensen als gevolg van lurken aan sigaretten en dat is niet de schuld van de rokers zelf, maar valt op het conto te schrijven van de industrie. Die maakt iedereen namelijk doelbewust verslaafd.

Jos Aartsen, bestuursvoorzitter van het UMCG noemt de aangifte van Antoni van Leeuwenhoek een 'fantastisch initiatief'. Hij meldt op Radio1 dat zijn ziekenhuis ook mee gaat doen en hoopt zelfs dat alle universitair medische centra zich erbij voegen.

Strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq deed in 2016 aangifte tegen de vier grootste tabaksfabrikanten die in Nederland actief zijn wegens zware mishandeling, opzettelijke benadeling van de gezondheid en valsheid in geschrifte. 

Onder meer de fabricatie van de zogenaamde Sjoemelsigaret zou pure misleiding zijn, omdat u als roker bij het nemen van een trekje van een sigaret met uw vingers de 'luchtfilters' afdekt, waardoor u dus meer nicotine binnenkrijgt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie