Zielig: asielzoekers straks tussen kakkers uit Bloemendaal!

Zielig: asielzoekers straks tussen kakkers uit Bloemendaal! 

15 juni 2023 - 13:40

Oooh, wat kan het leven mooi zijn als de bankrekening gevuld is, je niet één, niet twee, maar drie auto's op de oprit hebt staan, elk kwartaal een botox-injectie wordt gezet en de tuinman wekelijks langskomt om de boel bij te werken. Wie doet je wat? Nou, de asielzoekers!

Zoals iedereen vorige week wel heeft meegekregen staat het luxe reservaat Bloemendaal op de achterste Gucci-poten omdat het rijk het heeft aangedurfd de gemeente Bloemendaal aan te wijzen als mogelijke opvanglocatie voor asielzoekers. Dat is natuurlijk belachelijk! Alsof Den Haag niet weet dat Bloemendaal in eerste instantie en bij voorkeur alleen voor Bloemendalers en andere keurige mensen is (het liefst wit, vermogend, boven de zestig en met een sluimerend alcoholprobleem).

Verslaggever Sarah Bakker timmerde vorige week een top-item in elkaar over deze bedreigde groep bewoners. Zo sprak Sarah een vrouw in een roze jas die zei: "Bloemendaal is een reservaat, heel beschermend en dan komt er ineens wat tussen dat anders is." En een oude man: "Het barst hier van de spullen die ze kunnen jatten!" Een vrouw met tijgerprint vond daarnaast dat de mannen hun land moesten opbouwen (dat velen van hen gevlucht zijn voor dictators, oorlogen en andere ellende vergat deze mevrouw die waarschijnlijk nooit verder is gekomen dan de glasbak voor het gemak maar even).

De kroon spande raadslid van Hart voor Bloemendaal, Marielys Roos, die een onduidelijk betoog hield waarom Bloemendaal niet maar andere gemeenten dan maar wel asielzoekers moeten opvangen. De veiligelanders "absoluut niet in Bloemendaal", zei ze resoluut, nadat ze beweerde dat ze zelf prima kon bepalen welk land wel en niet veilig is. Maar waar dan wel, vroeg Sarah scherp. Want we zitten er als land toch maar mooi mee. Dan maar gewoon Ter Apel? Als ze maar niet in Bloemendaal zijn? Niet in Bloemendaal!", antwoordde Roos toen ferm die later nog boze mails naar de redactie stuurde dat ze dit absoluut niet zo gezegd zou hebben, of zo.

Maar wat schetst ons plezier nu? De gemeenteraad van Bloemendaal heeft ondanks al het kaviaar-protest ingestemd met de opvang van asielzoekers. Het plan van VVD-staatssecretaris Eric van den Burg gaat dus gewoon door en de VVD-kakdorpjes Aerdenhout en Overveen zullen dus gewoon mensen moeten opvangen, wat alle Bloemendaalse pensionado's die zelf al decennialang de Spaanse Costa verpesten tot Hollandse enclaves daar ook van vinden.

Kijk, wij snappen als geen ander dat opvang niet per se prettig hoeft te zijn en dat het best gedoe oplevert. Het stuitende is echter, en dat lijken de Bloemendalers niet te beseffen, dat het nu even niet om Bloemendaal gaat. Het verzoek tot opvang gaat niet over de mogelijke problemen voor de Bloemendalers en hun tere zieltjes, het gaat om de mensen uit Ter Apel, uit Budel, de mensen die al decennialang met de opvangproblematiek te maken hebben en die het niet langer aan kunnen en smeken om solidariteit.

Dat Bloemendaal zijn eigen egoïsme niet herkent en alleen maar aan de eigen vierkante meter denkt, maakt dat de rest van het land Bloemendaal minacht. Heel goed dus dat de Bloemendaalse gemeenteraad lak heeft aan zijn eigen bewoners. Misschien wordt het tijd dat zij iets verder kijken dan hun eigen zwembad en glasbak - een beperkte blik op de realiteit ligt nou eenmaal op de loer als je niet buiten je 'reservaat' komt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml